lördag 26 november 2011

Tutorial på stjärnkort

Hej på er! Idag tänkte jag att jag skulle visa hur man gör ett stjärnkort. Det går både fort och enkelt att svänga ihop även om slutresultatet ser fint och avancerat ut.

Material från shoppen: Juletid och Tomtetags från Reprint; dekorpärlor vintage; cremefärgad spets från Prima; embossingpulver Red Sparkle.


Du behöver:
  • Cardstock
  • Mönsterpapper
  • Linjal
  • Blyertspenna
  • Skärmaskin med skär- och bigarblad (eller motsvarande verktyg)
  • Dekorationer, gärna spets

1. Utgå från ett cardstock. Skär till det så att det blir 30 x 30 cm och märk ut mitten på papperet genom att rita ett svagt blyertsstreck på det.

2. Du ska nu rita ut en liksidig triangel där alla sidor är 30 cm. Ta fram linjalen och lägg dess början i vänstra hörnet på papperet. Se till att den ligger kvar där medan du placerar linjalens "30"-markering mot strecket som du ritade nyss. Rita ett streck längs linjalen och gör samma sak på höger sida.

3. Papperet borde nu se ut så här - klipp eller skär ut triangeln.

4. Markera varje sida vid 10 cm, 15 cm och 20 cm. Rita svagt mellan respektive markeringar (10 cm på ena sidan möter 10 cm på andra sidan osv.) så att triangeln ser ut som ovan.

5. Nu är det dags att biga där du har markerat. Vik sedan som på bilden. De tre större hörnen ska först vikas inåt mot mitten och därefter ska de tre yttersta snibbarna vikas utåt.

6. Vik ihop kortet till en stjärna och peta in den sista snibben så att kortet låser sig - du kommer att förstå när du håller på med det. :-)

7. Nu är det bara att sudda ut alla svaga blyertsstreck och dekorera! Om du vill klä kortet med mönsterpapper är det enklast (tycker jag) att använda stjärnan som mall. Lägg den del av kortet som du vill klä ovanpå på ditt mönsterpapper, rita av formen och skär ut biten ett par millimeter mindre på var sida.


Anneth/Lillnettan

1 kommentar:

Terés sa...

Vilken kanonbra beskrivning!!! Tack.. Å jättefint kort.