tisdag 29 oktober 2013

Tekniktisdag – embossingresist

bild1

Idag tänkte jag visa er en rolig teknik som är lätt att variera och få lite olika resultat med. Jag tycker att det blir jättesnyggt! Du behöver en stämpel (eller flerar, testa göra egna bakgrunder genom att stämpla mindre stämplar flera gånger), embossingpulver, versa mark eller annan embossingdyna och så något att färga in bakgrunden med. Jag har använt distressdynor men allt som är vattenlösligt funkar till exempel vattenfärger, gelatos, mist eller vad du har hemma. Cardstock eller vattenfärgspapper, jag tog en spillbit av vitt cardstock utan struktur som låg på bordet.

bild2

Stämpla din bakgrund med versa mark, när jag använder stora bakgrundsstämplar som denna så lägger jag pappret ovanpå stämpeln och så drar jag med handen över baksidan av pappret medan jag håller fast med andra handen så det inte glider. Se till att komma åt över hela ytan så blir det ett bra stämpelavtryck.

bild4

På med embossingpulver. Jag har använt vitt men genomskinligt på färgat papper blir coolt också om man går över med en annan färg sen så syns bakgrundspappret bara där embossingen fastnat.

bild 5

Här har jag värmt embossingpulvret så det smält. Embossing är en av mina favorittekniker, det blir så häftig effekt tycker jag!

bild 6

Här har jag plockat ut några färger som jag tycker är fina ihop, jag tänkte göra en sorts färgskala eller ombréeffekt från orangegult till rosa till lila. Det är wild honey, picked raspberry och seedless preserves som jag har använt.

bild 7

Jag har börjat med den ljusaste färgen och duttat på min skyddsmatta och sen den mörkare och sist den mörkaste. Det gör inte så mycket om de tar i varandra men jag vill inte att de ljusare ska ta upp färg av de mörkare. Jag missade att fota men sen sprayar man vatten på färgerna så att det bildas små pärlor. Ju mer vatten desto ljusare färger. Det är bara att testa sig fram.

bild3

Jag har dragit pappret genom färgerna så att det bildas fält med färgerna men jag gnuggade försiktigt i sidled också så att övergången blev lite mjukare. Efter att det torkat lite kan man ta en våtservett, en bit papper eller en handduk och putsa lite så att all färg släpper från embossingen och så får man ett sånt här häftigt resultat. Blev inte färgerna hur snygga som helst???

IMG_8648

Jag skar ned pappret och gjorde ett kort av det. Några Prima sugar dots var den enda prydnad som behövdes och lite 3D-kuddar bakom textpanelen såklart. Stämpeln kommer från Bildmålarna har jag för mig, det finns i alla fall massor av andra fina textstämplar i shopen.. Jag älskar denna teknik, det är jätteroligt att se vad det blir för resultat och embossingen bryter så fint mot färgerna! Hoppas du fick lite inspiration att testa denna teknik :)

8 kommentarer:

En liten butik sa...

så snyggt det blir - ska testas imorgon på scrapträff!!

Anna Ekman sa...

Så läckert! Tack för inspirationen.

Ingela sa...

Ursnyggt kort! Tusen tack för härlig inspiration och bra instruktioner hur man gör. Detta måste jag verkligen testa.

linaliten sa...

Jätteläckert och så snyggt kortet blev sen! :)

Outi sa...

Vilket härligt resultat det blev! Jag måste verkligen prova. Tack för de tydliga instruktionerna.

Johanna sa...

Tack för tipset, måste prova detta-

Anonym sa...

Fantastiskt läcker kort och kul tips som jag måste testa!!
/Karin (SWE)

Kicki sa...

TUSEN TACK för detta FANTASTISKA tips!! Hur snyggt som helst!!
Jag måste prova detta, men jag vill ju ha samma stämpel som dig ju... Måste rota igenom mina stämplar och se om jag har något som duger!

Kram Kicki