fredag 20 september 2013

Färglägga med distress paint

Jag älskar ju färg, men är lite feg att leka med de olika färgprodukter jag har. En dag bestämde jag mig i alla fall för att leta lite inspiration på Youtube och där går man ju aldrig lottlös. Jag hittade en filmsnutt som beskriver ett roligt sätt att färglägga med distress paint och jag tycker att du genast ska ta och titta på den här.

Om du inte vill titta på videon så ska jag förklara hur jag gjorde. Jag började med att måla cirklar med lösa cirkelrörelser på mitt papper i olika färger med distress paint. När de torkat tog jag en annan nyans och gick målade över, men såg till att ursprungsfärgerna syntes. Till sist tog jag även en tredje färg för att få lite kontraster. Det är viktigt att låta färgerna torka mellan varje lager för att det inte ska gröta ihop sig och bli murrigt.


När färgerna torkat doodlade jag blommor med en svart penna. Jag är ingen hejare på att måla på fri hand och gjorde därför i mångt och mycket som i filmen. Till sist gick jag över med en vit penna för att highlighta lite.


Blommorna klipptes ut och monterades på en vit kortbas, jag doodlade även där lite detaljer med en svart penna och en orange ProMarker. Det här kortet blev rätt olikt min vanliga stil, men det var väldigt roligt att prova något nytt. Kortet gavs för övrigt bort som dopkort till mitt söta lilla fadderbarn.


5 kommentarer:

Anna Ekman sa...

Så läckert! Det här måste jag prova!

En liten butik sa...

Så häftiga! Jag ska absolut testa!

Katja/MezzaNotte sa...

Suuuper snyggt! Måste testas...

LindaDesigns pysselhörna sa...

Kortet är grymt fint och det kommer att få bo på en hylla i mitt pysselrum som inspiration! ;-)

Mikaela sa...

sååå läckert!!