söndag 22 september 2013

Akvarellbakgrunder

IMG_8483
Jag tänkte visa en teknik hur man kan göra bakgruder med lite akvarellkänsla. Det är rätt roligt att se hur det blir och man kan använda allt möjligt som man har till hands. Jag har använt två olika mister och distress stains. Jag brukar oftast använda minst en produkt med lite skimmer i för det ger fina skiftningar men annars kan du använda vanliga distressdynor, mister, akrylfärg, eller det som står inom räckhåll. Det roliga är att du kan matcha bakgrunden med de papper och bilder du vill använda.
IMG_8486
Jag använder en plasförpackning när jag ska göra bakgrunder för då vet jag ungefär var färgen hamnar på pappret. Det går såklart fint att använda teflonunderlägget också. Jag började med distress stains och smetade ut där jag vill ha färgen, sen droppade jag mist här och där. Sist sprayar jag rätt mycket vatten med en sprayflaska och så lägger jag ett ark cardsock med framsidan nedåt ovanpå och drar med handen över hela arket så att det blir färgat.
IMG_8487
Här är resultatet efter jag torkat det med embossingfönen. Jag tyckte det blev lite blekt så jag gjorde ett varv till. Se bara till att torka mellan varven så att inte allt geggar ihop sig till en enda röra.
IMG_8488
Här hgar jag lagt ny färg på plasten sen sprayar jag vatten ovanpå igen. Det går bra att strunta i vattnet också men då blir färgerna skarpare och ite lika akvarelliga. Jag drar ibland en pinne eller något över färgerna så blir det fina effekter även efter du sprayar vatten på.
IMG_8493
Nu är jag nöjd med bakgrunden. Man vet ju aldrig hur det ska bli riktigt så man får räkna med att behöva slänga ett cardstock ibland om det ser hemskt ut eller så kan man göra mindre bitar av de delar som blev fina och slänga det andra.
IMG_8498
Jag gjorde en layout med min bakgrund. Jag har använt en jättefin tag och Sugardots från Prima, lite härlig washitape från My Minds Eye och papper från FabScrap, jag hittade inte just detta i shoppen men det finns massor av liknande godbitar. Jag monterade även bakgrunden på ett mönsterpapper från Fancy Pants som passade så fint i färg. Bokstäver och snöre hade jag i mina gömmor. Jag har även stänkt lite mist och glimmer glam på bakgrunden.
IMG_8497
Jag hoppas ni fått lite inspiration till att göra egna bakgrunder. Det är roligt att se vad det blir och går fort om man har en embossingfön att torka arket med.

5 kommentarer:

Anna Ekman sa...

Så fint!

Hanna-Marie sa...

Härligt tips! Ska testas

Hanna-Marie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Outi sa...

Superläckert! LO:n blev perfekt snygg!!!

Katja/MezzaNotte sa...

Så snyggt det blev!