söndag 27 november 2016

Adventsmys

Trevlig första advent!

I morse tände jag första ljuset och läste min favoritvers i adventstider:

För de som inte har hem eller hus,
vi tänder adventstidens första ljus. 

När barnen var små hade jag paketkalendrar till alla tre. Puh! För mig tog det mer energi än vad det gav. De sista åren har de inte haft någon alls. 

I år har vi en upplevelsekalender med fyra paket. 
Med hjälp av toarullar har jag gjort små smällkarameller som får öppnas varje adventssöndag. I varje rulle finns en liten lapp med något vi ska göra den dagen, som t.ex. baka pepparkakor, ta med oss varm choklad ut i skogen och leta efter en gran, julpyssla tillsammans, biobesök osv. Det är bara fantasin som sätter gränser. 

För min del är det viktigt att komma ifrån pakethysterin som lätt blir runt jul. Det ska vara upplevelserna och tiden tillsammans som ska vara det viktiga. 

Hoppas att ni blir inspirerade till att göra en egen upplevelsekalender. Den är så enkel att göra så än är det inte försent. Jag gjorde rullar i två olika stilar för mer inspiration. De två första är glittriga och blingiga och de två andra är mer traditionella i sitt utseende. 

Jag har använt mig av två olika mönsterpapper för att klä in dessa rullar. Jag skar till papperen ca 3-4 cm bredare än toarullen så att jag kunde vika in kanterna. Blev snyggare så tyckte jag. 

Så här ser mina små lappar ut som jag lägger i rullarna. 

Ha en fortsatt trevlig första advent!

Kram Åsa!2 kommentarer:

En liten butik sa...

Vad fina Åsa och vilket underbart tips! Kram //Lotta

Monica =) sa...

Vilken härlig idé!
Tillsammansgrejer är kul! När mina ungar var små slog jag in pusselbitar till ett gemensamt julpussel. Det hade också funkat i dina fina toarullepaket.