tisdag 25 februari 2014

Lek med stämplar!

Hej där!
Ibland är det kul att använda pysselprylarna på nya sätt. Har du testat att stämpla i lera? Det funkar finfint o ger härlig struktur!

Jag letade upp lite Fimolera jag hade liggandes. Härligt torr och smulig var den men med lite envishet gick det att få den följsam igen. Tur för mej, annars hade det fått bli en liten shoppingtur =)

Så beväpnad med en av barnens gamla kavlar skred jag till verket!

 Jag gillar textstämplar så det blev mitt första försök. Det gäller att välja en text med tydliga bokstäver för att få ett bra avtryck. Den här skulle funka fint, kommer också från Kaisercraft precis som den jag använt.

Så här blev det! Vill man kan man låta den vara lite oregelbunden men jag valde att skära till den lite. Efter en kvart i ugnen var den klar.

Det här var kul så jag testade lite till. Nu kom dessutom pepparkaksformarna fram igen. Fina stjärnor och cirklar från YouDo hittar du >HÄR<

Sen var det ju den där lilla detaljen med att disponera tiden när man som jag inte är världsbäst på framförhållning......Jag fick idén att förstärka ett ord i texten med grönglittrande Inka-Gold. För att få den att fästa har jag först grundat med Gesso. Inka-Gold är ju rätt tjockt så jag spädde ut med vatten för att få den mer "pensel-vänlig". Pillrigt? Absolut, men sånt gillar jag!

Nu var ju tanken att visa ett kort där jag använt mina "lerstämplingar" men jag var helt enkelt för mycket tidsoptimist =) Men det kommer, jag lovar att visa det färdiga resultatet lite längre fram!

Har du också testat att stämpla i nån slags lera? Lämna gärna en kommentar med bild på resultatet, inspiration är så härligt!!

Glada hälsningar, Monica


2 kommentarer:

En liten butik sa...

Vilken kul idé, för mig får det bli en shoppingrunda....

Sinikka sa...

åh nej...jag som gav bort all min lera.
Toppen idé