tisdag 7 januari 2014

Mixed media-grattis

IMG_6645

Jag är inte så bra på att göra mixed mediasidor men jag tycker det är kul att använda olika produkter och tekniker för att göra detaljer och bakgrunder. här lekte jag med distressdynor först och sen strödde jag lite shabby blue embossingpulver på och värmde underifrån. Hjorthuvudet kommer från Kaiserkraft och är målat med gesso.

IMG_6648

Jag embossade text i guld på vellum och snodde ihop lite guldtråd bakom huvudet.

IMG_6646

När jag embossar texter brukar jag skära ut textremsan efter jag stämplat och embossat klart. Jag höll vellumen över kortet och det såg så fint ut att jag inte kunde bestämma mig. om jag skulle göra en remsa eller täcka hela kortet så jag gjorde två kort istället. Som tur är är det två huvuden i paketet ;)

IMG_6647

Jag sydde igen tre sidor av kortet och sen hällde jag i lite paljetter innan jag sydde ihop den sista sidan och monterade på korbasen. Ett kul sätt att använda paljetter om man inte orkar sitta och limma fast dem en och en på sitt alster.

2 kommentarer:

Monica =) sa...

Lika men ändå olika! Jag gillar din vackra bakgrund som mer kommer till sin rätt på första kortet. Å andra sidan gillar jag vellumets softande effekt och idén med hela framsidan som en skrammelbehållare =) Tur jag inte behöver välja!
Kram Monica

En liten butik sa...

f*n vad snyggt! Så häftigt med genomskinligt vellum framför!!!