söndag 13 januari 2013

Prima Mixed Media Album

Jag har haft ett Prima Mixed Media album ett tag. Har inte kommit till skott med att skapa i det. Men nu så har jag börjat att leka i det. Albumet innehåller tags, sidor i canvas, akvarell sidor, plastfickor och även andra sidor. Just det här albumet är slut i shoppen för tillfället. Men så småningom kommer jag även visa sidor i detta album.

Här kan ni se ett kort Youtube klipp:

Jag började med att organisera i mitt album, jag har valt ut foton till mitt album. Har några sidor över, men det tycker jag är bra ifall att jag inte blir nöjd med någon sida. I setet så kommer det även med  ett ark med minialfas.
 Jag sparar även förpackningen och tänker att jag kan använda mig att några av de små "flaggorna".
Jag börjar med en sida inuti albumet. Spar framsidan när jag vet hur albumet börjar ta form. Så nu blir det en canvas sida.
 Börjar med att färga in sidan med distress ink. Duttar på färg med blending tool i små lätta runda rörelser. På den här canvassidan kommer det fram en svag skrivstilstext när jag färgar in den.
 Sedan blandar jag gesso och sand. För att få den färgen jag vill ha så mistar jag även över blandningen. Tar en stencil som jag drar över min blandning på. Låter det självtorka.
 Fick en härlig skrovlig struktur.
 Så här blev min färdiga sida. Fick användning av själva förpackningen, flaggor i matchande färg.
YouDos platta blommor är perfekta att använda i album.
 Så här blev baksidan. Här har jag använt matt medium (runt fotot), som förseglat canvasen från att färgas in.
Nästa vecka visar jag en ny sida i mitt album. Då visar jag upp en sida där jag använt matte medium för att mönstra sidan. Vi ses väl?

 

2 kommentarer:

Monica =) sa...

Oj så läckert! Kul att se hur du bygger upp sidorna lite i taget.
Är det vanlig sand (vad nu det är =) du blandar med gesson? Blev sugen att testa det.
Kram Monica

Mona sa...

Så snyggt du har byggt upp sida så att de passar så fint till korten
Kram Mona