lördag 20 oktober 2012

Mera ostduk

Igår visade jag ofärgad ostduk. Ostduken är en tunn icke elastisk gasbinda som blivit vanlig inom pysselvärlden. Idag kommer ett par tips om vad du kan gör med den.

Det du kan göra är att färga in den, dutta på med distress ink pad, eller har du distress ink refill så kan du ha i ett par droppar i en minimister flaska  med lite vatten så får du din egen mist. Ha även i lite perfect pearl så får du den lite lätt skimrande. Här har mistat med Distress refill och Tattered angel mist.Här kan du se hur jag la lite färgad ostduk bakom pappret och öppnade upp en blomma och limmade fast en liten bit ostduk imellan.
 
Du kan även bygga upp yta och strukturer med osduk och gesso. Gesso och lite riven ostduk över. Låt det torka ordentligt, detta kan du med fördel låta torka över natten. Sedan kan du mista och färga in ytan bäst du vill.
 
 Här har jag fäst ostduken med gesso och valt att ha den ofärgad. Droppat lite färg, glimmer glam för att få lite kontrast.
 
Hoppas ni vågar och exprimenterar med ostduken. Det kommer fler tips och alster i bloggen med ostduk, så ni missar väl inte det?
Kram Katja

1 kommentar:

En liten butik sa...

Tack nu är jag en kunskap rikare!! //Lotta