söndag 18 mars 2012

Spagettimeter

Hej här kommer ett kökshjälpmedel. Hittade en skiss på denna grej på min minimjölk och tyckte den var fiffig. Funderade på att den kan jag ju göra med lite fina matiga papper. Visst är det väl svårt att koka spagetti till familjen, antingen så blir det för mycket eller för lite. Nu skall det bli precis med denna nya spagettimeter.


Skissade av mallen på ett papper och mätte upp hur breda portionshålen skulle vara, sen fick min gamla passare från matematiken komma fram och lufta sig och hjälpa till så det blev exakt. Det fiffiga är att det är olika portioner, 1 till 3. Skall man göra till många är det ju bara att addera sig till det antalet personer som man är.
Skapade spagettimetern av kartongpapper klistrade sedan på det kryddiga pappret, sen de bägge slevarna och den fina köksängeln fick kröna verket. Använde gnuggis bokstäver och siffror för en klar markering på grönt cardstock papper.1 portion motsvarar ca 2,5 centimeter i diameter.2 portioner motsvarar 3 centimeter i diameter.3 portioner motsvarar 4 centimeter i diameter.

Allt material kommer från ELB men det är ett tag sedan det inhandlades.Många kökshälsningar från CamillaInga kommentarer: