onsdag 30 november 2011

Vinnare i novembers månadstävling

...Nu har ni allt varit nyfikna va? ;-)

Vinnaren i novembers månadstävling blev...


Little Ghost Cat av Tinto! Stort GRATTIS till dig! Maila Lotta på scrappa@enlitenbutik.net så fixar hon din vinst på 150 kronor att shoppa för i butiken.

/Anneth

tisdag 29 november 2011

Tävlingsbidrag för november

Hej kära vänner! Nu är det dags för mig (Lillnettan) att visa upp alla bidrag som kommit in till månadens tävling som bestod av en skiss med krav på embossing. Först av allt vill jag säga TACK för att det var så många som ville vara med och leka! :-) Jag blev verkligen glad över alla bidrag som droppade in, och att det var en sådan blandning av kort, layouter, jul och annat roligt.

I morgon kommer vinnaren av 150 kronor i presentkort att annonseras, så håll utkik!


1. Little Ghost Cat av Tinto

2. Josefine



3. Ditt vackra smil av UlrikaT

4. Puman78

5. Johanna

6. PysseLina

7. Vivid Colours/Anna

8. Maria Kvant

9. Ny cykel av Thorold

10. Nissarna av Ann-Sofie Granath



11. Beatrice


12. Johanna

Nu återstår bara att få fram en vinnare... Kom tillbaka i morgon och se om just Du blev den lyckliga!

Kram Anneth/Lillnettan

måndag 28 november 2011

Scrapboxing i brunt och bling!

Jag gillar verkligen de nya boxarna som Lotta har köpt in... Jätteroliga att jobba med och det finns ju så många olika storlekar och former. Idag visar jag den minsta boxen i den här modellen. Den heter modell 13 i shoppen och är ca 13 cm hög. Här kommer lite bilder:


Jag satte lite Primabling på locket av boxen och lät det liksom rinna över kanten...  Jag har lämnat plats för namn på mottagaren på framsidan, jag vet inte vem som ska få den än så det får vänta lite.
Baksidan fick bli enkel med 4 blingstenar i hörnen bara, sen fick det vackra pappret tala för sig själv. På sidan sitter det en bit spets från Prima som jag har färgat in med Distress ink Frayed Burlap och Vintage Photo. En liten chipboardfjäril från Jenni Bowlin har fått lite stickles på sig och ett spår av pärlor. Den hänger över kanten, Det fick bli dagen tema... 

Den stora blomman och den lilla pebblen med fågeln i är från Prima, jag älskar dessa blommor med fjädrar i! 

Ännu en fjäril som hänger över kanten, tycker det blev lite roligare på det sättet. Jag gillar när saker är utanför ramarna!


Jag kan verkligen rekommendera att ha några såna här hemma eftersom de är så snabbpysslade, perfekt när man behöver en gå-bort-present! Hoppas ni gillar det och glöm inte att lämna ett spår innan ni går vidare! 


Kram å trevlig måndag!!! // Terés


Material från Shoppen:


Box 13
Papper; Miss Morgan från Quick Quotes Paper ( kommer snart i butiken )
blomma från Prima
Pebbles
Liknande bling från Prima
Fjärilar


Övrigt är privat... 

söndag 27 november 2011

Adventskalender!

Det närmar sig december..och det betyder att det närmar sig dags för en adventskalender!

Jag fick en liten utmaning av Lotta, nämligen att göra en julkalender! Och jag ska erkänna att jag såååå många gånger tänkt jag skulle göra en, men så har det inte blivit av. Perfekt tillfälle nu, nu har jag fått testa! Och det var riktigt skoj!

ett2

ett

ett3

Material:
24 små tändsticksaskar
Mönstrat papper : My minds eye, Old st Nick
Röd CS
Vit CS
Embossingpulver reprint
Rödrutigt band

lördag 26 november 2011

Tutorial på stjärnkort

Hej på er! Idag tänkte jag att jag skulle visa hur man gör ett stjärnkort. Det går både fort och enkelt att svänga ihop även om slutresultatet ser fint och avancerat ut.

Material från shoppen: Juletid och Tomtetags från Reprint; dekorpärlor vintage; cremefärgad spets från Prima; embossingpulver Red Sparkle.


Du behöver:
  • Cardstock
  • Mönsterpapper
  • Linjal
  • Blyertspenna
  • Skärmaskin med skär- och bigarblad (eller motsvarande verktyg)
  • Dekorationer, gärna spets

1. Utgå från ett cardstock. Skär till det så att det blir 30 x 30 cm och märk ut mitten på papperet genom att rita ett svagt blyertsstreck på det.

2. Du ska nu rita ut en liksidig triangel där alla sidor är 30 cm. Ta fram linjalen och lägg dess början i vänstra hörnet på papperet. Se till att den ligger kvar där medan du placerar linjalens "30"-markering mot strecket som du ritade nyss. Rita ett streck längs linjalen och gör samma sak på höger sida.

3. Papperet borde nu se ut så här - klipp eller skär ut triangeln.

4. Markera varje sida vid 10 cm, 15 cm och 20 cm. Rita svagt mellan respektive markeringar (10 cm på ena sidan möter 10 cm på andra sidan osv.) så att triangeln ser ut som ovan.

5. Nu är det dags att biga där du har markerat. Vik sedan som på bilden. De tre större hörnen ska först vikas inåt mot mitten och därefter ska de tre yttersta snibbarna vikas utåt.

6. Vik ihop kortet till en stjärna och peta in den sista snibben så att kortet låser sig - du kommer att förstå när du håller på med det. :-)

7. Nu är det bara att sudda ut alla svaga blyertsstreck och dekorera! Om du vill klä kortet med mönsterpapper är det enklast (tycker jag) att använda stjärnan som mall. Lägg den del av kortet som du vill klä ovanpå på ditt mönsterpapper, rita av formen och skär ut biten ett par millimeter mindre på var sida.


Anneth/Lillnettan

fredag 25 november 2011

Mot juletider!

Dagens inlägg blev lite försent, men här kommer en rykande färsk layout från mig. Med ett ljuvligt, glitterembossat julpapper från MME som bas gjorde jag en layout med två julfina tjejer.
Material från shoppen:
Papper MME I Believe
Craftable flowers och pebbles från Prima
Jultickets från Jenni Bowlin
Glimmer Mist i olika färger
Distress Stickles från ranger
Band från Hot of the Press

torsdag 24 november 2011

En liten väska.

Jag blev lite kär i pappret från Fancy Pants som jag gjorde småkorten av så jag gjorde en liten matchande väska oxå... Jag hittade en bra beskrivning hos SplitcoastStampers som var enkel att följa! Hoppas ni gillar den! Jag kortade sidorna lite mot vad som står i beskrivningen men annars har jag gjort som det står.

Det ryms 4 småkort i storleken 3x3 tum.

Hittade röda bokstäver i gömmorna som passade  perfekt! 


Material från shoppen:


Brads och bokstäver privat.

onsdag 23 november 2011

Scrapboxing - Johanna har altrat!

Idag är det Johnna att visa upp vad hon gjorde med sin Scrapbox som hon fick skickad till sig. Härligt julig, eller hur?! För mer info om Johanna följ denna länk; http://darksidedesign.se/2011/10/29/scrapboxing/

Här följer lite bilder...


Såhär beskriver Johanna arbetet...

"Jag gjorde en låda till en julklapp. Jag har inte testat, men jag tror det ska gå ner två flaskor, eller om man hellre vill en flaska och lite ost t.ex. Väldigt rolig att jobba med och praktiskt. Dessutom tycker jag det är ett överenskommligt pris på boxarna. Titta in på En liten butik.
Jag vill tacka för boxen och chansen att göra något fint med en av era produkter."

//Lotta

tisdag 22 november 2011

Favorit i repris!

Idag är det min tur att visa upp en favorit i repris! Svårt att välja bland allt fint.. men jag har slutligen fastnat för.. Liza´s inlägg! Jag gillar att göra kort och jag gillar att altra, därför blev det här en perfekt utmaning!

Här är Liza´s snygga kort!

bokkort1

bokkort5

Jag tokgillar den här sortens kort eftersom man kan få plats med saker i, saker som kanske inte alltid är platta! ;-)

Se hela Liza´s inlägg HÄR!

Jag var givetvis tvungen att testa den här vikningen på kort och passade på att göra ett julkort.

elb2


elb1

Material

Vit CS
Mönstrat papper -reprint
Pärlor
Stämpel- magnolia (samma stämpel jag använt finns i stor version i shoppen)
Martha Stewart stans

söndag 20 november 2011

Julkort i långa rader!

Nu frossar vi verkligen i julkort! Även jag bjuder på det idag. :) Jag älskar att embossa. Det blir så enkelt och fint tycker jag. Glittrigt och blingigt! 






 Halvpärlorna som är självhäftande är underbara. Jag gör av med massor hela tiden och är med andra ord en  storkonsument. De finns i flera färger och du hittar dem här.


 Lotta har flertalet embossingpulver, glittriga, matta, ja det är bara att botanisera och frossa! :) Personligen gillar jag de som glittrar på just mina julkort. Det ger en fin effekt! Du finner dem här.


Primablommorna är helt fantastiska!! Glittrar som stjärnorna i skyn! 


Detta kort gjorde jag med hjälp av brun och beige cardstock, kantstans, utstansade blomma och blad. Det fina motivet finner du här, det är Reprint som kommit ut med ett helt ark fullt av jultags. Jag kapade bort själva tagsdelen bara. Distressa med Walnut Stain ink från Tim Holtz och blinga lite. Sedan är det klart! :) 



Ha en fortsatt trevlig söndag! :)
Liza

lördag 19 november 2011

Småkort i vinterstil

Godkväll! Det blev ett sent inlägg från mig, Terés, idag... 

Jag har gjort lite småkort som är lika fast olika! Korten är 3x3 tum, alltså lite drygt 7,5 cm x 7,5 cm, perfekta till julblomman eller julklappen kanske. Jag har använt samma material på båda korten men vänt dem åt olika håll. Lite roligare att göra olika när man serietillverkar. De är supersnabba och supersöta så jag hoppas att ni testar att göra egna!



Material från shoppen:

Röd CS
Turkos CS
Mönsterpapper från Fancypants
Band

Övrigt: Stjärncharms privat

Tack för titten och jag hoppas ni gillade korten! Kram på er!!!

fredag 18 november 2011

Så gör du otraditionella julkort!

Kanske är du vid det här laget lite less på alla färdiga tomtepapper och vill göra ett personligt julkort? I detta inlägg visar jag två väldigt enkla sätt att göra egna bakgrunder, dels med distresser och dels med glimmer mist.

Här är distresskortet, med embossade kanter och en mörk, cool stil. Kanske till gothtjejen som kräks på alla gulliga tomtar och domherrar och vill att julen helst ska gå i svart? ;-)

Och här är mistkortet i ljus, lite shabby stil. För skojs skull använde jag samma julstämpel för att visa hur totalt olika de båda korten blev trots detta. Det är det som är så roligt med att göra egna bakgrunder!


Det du behöver är albumpapper eller vit slät cardstock, ett vattenavvisande underlägg (till exempel en bit vaxduk eller ett evighetsbakplåtspapper från Clas Ohlssons), distressdynor, en sprayflaska med vatten, ett verktyg att gnugga in färg med (till exempel en makeupsvamp), stämplar & stämpeldynor, masker för att skapa mönster, glimmer mist förstås och gärna embossingpulver i olika färger. En embossingfön behövs egentligen inte men skyndar på processen.

(Ja, jag sitter på köksgolvet och pysslar - det var enda stället med fungerande fotoljus. Vad gör man inte för bloggläsarna? Hihi!)

Börja med att helt enkelt dra distressdynan över ditt underlägg. Du kan använda en färg eller flera. Jag använder här två blå nyanser, Faded Jeans och Chipped Sapphire.

Spraya sedan vatten på färgen; distresser reagerar nämligen med vatten och bildar små droppar som bilden visar.

Lägg på papperet mitt på färgdropparna och dutta runt det så att det får färg på sig. Oroa dig inte om det blir vita fläckar kvar. Du kan låta nu det lufttorka eller torka med embossingfön.

Gör sedan om processen tills du är nöjd med mönstret. Som du ser eftersträvar jag imperfektion, jag vill att det ska se lite slarvigt och kladdigt ut - det är det som är snyggt!

Nu är det dags att gå loss med dina stämplar. Jag har här stämplat runt kanterna och även embossat så att motiven skimrar lite. När jag känner mig klar så avslutar jag med att försiktigt gnugga in en mörk distressfärg runt kanterna så att bakgrunden liksom ramas in.

Att mista en bakgrund går både snabbt och är superenkelt. Jag lade helt enkelt en utstansad klocka ovanpå mitt papper och sprejade generöst med Sea Glass, en turkos färg som passar perfekt i ton med distressfärgen Tumbled Glass. Jag tog bort klockan, torkade med fönen och stämplade och embossade med vitt embossingpulver. Rugga lite kanter, montera på kortstomme, på med lite pearl maker och lite blommor - färdigt!

Tack för titten!

Anneth/Lillnettan