måndag 29 augusti 2016

Har du testat att göra egna blommor?

Hej där!
Här kommer några fler tips om hur man kan göra egna blommor. Det behöver inte vara speciellt trixigt beroende på vad man väljer att göra.

Den nedersta blomman är helt enkelt ett snörtrassel, en knapp och lite glaspärlor, ruskigt enkelt. Vad man sätter i mitten kan man ju variera. En lite större brads eller en chipboardcirkel kan också bli fint.

Den övre blomman kan du göra med både mönstrat och enfärgat papper. Storlek är ju bara att testa, men min är gjord av ett papper som är 30*4 cm.
Du viker långsida mot långsida men utan att trycka till, låt kanten vara lite rundad. Limma ihop långsidorna och klipp sen flärpar från vikningen och nästan ner till limkanten. Lämna några millimeter. Sen snurrar du ihop det hela med hjälp av lim och böjer ut de klippta flärparna.

Här kommer en lite suddig bild på klippningen och blomman sedd från undersidan, hoppas du förstår hur jag menar. Annars får du höra av dej!

Sist har jag gjort en blomma av fem stycken 5 cm långa bitar band. Med hjälp av dubbel sytråd tråcklar jag ihop banden och drar ihop det hela till fem blomblad. I mitten har jag satt en liten wood weener, embossad i guld, och en halvpärla.

Den sista blomman hamnade i hörnet på ett kort tillsammans med ett chipboardhjärta och lite ostduk.


Glada hälsningar,
Monica =)


3 kommentarer:

Anna Uhras sa...

Massa härligt inspirerande blommor här!! Måste försöka testa!! 😍 Så snyggt!!! Ser framemot att se dina fina alster med blommorna på 😃 Kram Anna

En liten butik sa...

Oh vad fina Monica, ser ju tom ut som om jag skulle klara av det! Kram Lotta

Monica =) sa...

Så kul att ni gillar blommorna! Kort kommer under september, gäller ju att födelsedagarna passeras innan jag visar =)
Vore spännande om ni vill testa dem ni med!
Kramar!