tisdag 6 oktober 2015

Tekniktisdag - Måla med distresser

Jag har målat med distresser i bra många år nu. Så jag tänkte dela med mig av min målarteknik till er som kanske är sugen att testa något nytt eller så :)
 
Det här är vad jag har använt. En liten skål med vatten, akrylblock, en bra pensel, versa fine stämpeldyna (onyx black vattenfast) och distress inks.
 
Ett hett tips är att köpa mini distress inks! 4st för 99 kr i shoppen :D

Jag har använt dessa färger: Vintage photo, walnut stain, tattered rose, stormy sky, weathered wood ch spiced marmelad. Vissa färger kan vara bra att ha på refillflaskor (ex. tattered rose, walnut stain, black soot, och vintage photo, speciellt om man vill blanda dessa för att få till andra nyanser.Det är svårt att hitta ett bra akvarellpapper. Jag har prövat dussintals men den enda som jag kan använda är cansons akvarellpapper 300g fine grain. Det tål mycket kladd med vatten utan att luckras upp!
På det här fantastiska papperet har jag stämplat upp Hänglars söta stämpel med versa fine. Den torkar på en gång.Jag börjar alltid med hudfärgen och blandar till några droppar tattered rose med vintage photo.Jag målar en linje med hudfärgen där jag vill börja.Efter det doppar jag penseln i vatten så jag får bort all färg från den. Med vatten i penseln så tunnar jag ut färgen undan för undan.Jag tunnar ut färgen med vatten ända tills jag är nöjd.Håret är en blandning av walnut stain och vintage photo.
När jag inte behöver blanda färger så använder jag bara stämpeldynorna och trycker dessa hårt mot ett akrylblock...


...och fångar upp det med min pensel.

Till kläderna har jag använt stormy sky.

tunna ut med vatten...


...och mer vatten :)

Till byxorna använde jag walnut stain. Tänk på att vissa färger (som walnut stain) torkar snabbare än andra så jag kan inte lämna det outspätt längre än någora sekunder.
Till månen använde jag spiced marmelad.
Här har jag använt weathered wood.

Jag använder samma färg till att göra som en skugga runt motivet.


Nästan klart nu!Jag använder en rosa chalk till att få färg på kinderna.

Så här ser det färdiga motivet ut :)

Hoppas att ni får lite användning för den här, om ni är sugen att testa distresser.

Ha en fin tisdag!

Malin/Majamelon

4 kommentarer:

ÅsaJ sa...

Tack för bra instruktioner/inspiration!

Laila Gustafsson sa...

Tusen tack för super bra instruktion har just börjat färglägga med just distresserna å detta var användbart till max. Kramen 💖

Laila Gustafsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Laila Gustafsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.