onsdag 18 februari 2015

Mitt hemmagjorda Dominospel.


Mina barn, 5 och 7 år gamla, älskar att spela sällskapsspel. Domino är ett av dom! Jag ville göra något roligare än det traditionella spelet med prickar på.
Jag hämtade hem en bild på nätet så att jag visste hur många av varje sort jag skulle göra.

Jag började med att leta upp lämpligt material att göra mina brickor av. De fick inte bli för tunna. Jag hittade styv kartong som jag skar ut i 28 st 4x8 cm stora bitar.

Sedan var det dags att hitta papper att skära ut i 4x4 cm. 8 st av varje (varje antal prickar fick vars en färg). Jag hittade massa godbitar i min spillpapperslåda! :)

Såhär såg de ut när de var klara så långt!


Nästa steg var att klura ut vad jag skulle dekorera brickorna med. Varje färg skulle ju få en egen symbol.
De gröna brickorna fick ankare. De skar jag ut med min Silhouette Cameo, sedan embossade jag dem med guld och klistrade sedan på brickorna.

Här har alla brickorna fått sina symboler på sig. En del är utstansade och embossade och andra är stämplade.
Sedan målade jag alla brickorna med svart gesso, Baksidan och kanterna. Det hade väl kanske varit lättast om jag gjort det allra först. ;) Sedan använde jag pearlmaker och gjorde svarta brickar runt alla kanter.

Tadaa!! Här är mitt Domino klart. Barnen och jag har spelat det massvis med gånger och det håller hur bra som helst. :)1 kommentar:

Monica =) sa...

Men vilket härligt projekt o välanvänt dessutom! Urfina brickor o mysigt med pyssel som faktiskt används, inte bara är vackert i stunden som de flesta kort är =)
Kram!