måndag 6 april 2015

En svart/vit vecka

Hej på er!
Mitt i soliga och färgstarka våren har vi här i ELB-bloggen planerat in en svart/vit vecka. Fast våren är ju inte i fullaste färgprakt riktigt än förstås... =)

Temat för denna veckan är alltså svart/vitt, en spännande utmaning tycker jag! Vi är ju allihop olika o för mej är det ofta färgrikt kortmakeri som gäller, fast utmaningar som får en utanför de vanliga bekvämlighetszonerna är alltid kul att ge sig på!

Jag var lite inne på att verkligen utmana mej själv o färglägga ett motiv i gråskala... Ursnyggt men det verkar farligt svårt.... Fast man ska ju utmana sina gränser... Får se om det dyker upp nåt sånt längre fram i veckan kanske =)

Rena kort, dvs CAS (Clean and Simple), gör sig också bra i kontrastrikt svart/vitt.
Jag satsade på en sån variant och har helt enkelt embossat med svart och vitt pulver på svart o vit kortbas.

Enkelt men rätt effektfullt tycker jag det blev. Blomman är från mina egna gömmor men t ex denna swirlen skulle också bli väldigt snygg tror jag. Texten är från Kaisercraft.

För att få till det hela höll jag fast den svarta kartongen där jag ville ha den o stämplade över skarven med en embossingdyna. Sen var det bara att strö på pulver o värma varje del för sig innan jag monterade fast den svarta kartongdelen. Allra sist stämplade jag dit texten.

Hur är det för dej, är svart/vitt en utmaning eller ingår det i din bekvämlighetszon?

Glada hälsningar, Monica =)


2 kommentarer:

NickScrapShack sa...

snyggt

Rebecca sa...

Det kan aldrig gå fel med ett stilrent svartvitt kort!