måndag 20 juni 2011

LO: True Love!Hej på er alla ute i sommaren. Jag hoppas att ni har fint väder. Vi i Blekinge har i skrivande stund (12 juni 2011) haft väldigt bra väder. Lagom varmt på dagarna och svala nätter. Så jag har passat på att pyssla lite grann.
Denna gången blev det en LO om en av mina favoritserier, både i bokform och som tve-serien. True Blood eller
Sookie Stackhouse (Southern Vampire) series som den heter i bokform.
Utöver LO:n så kommer även en liten beskrivning på hur jag har använt dessa blommor ifrån Graphic 45!

Min kamera bråkar lite grann med mig så den stora bilden är lite fel i vissa av färgerna. Jag har lyckats göra någon inställning som jag inte kommer ihåg hur jag får bort den. Men det är dags att plocka fram manualen..
Nåja hoppas att ni gillar den.

Så här gjorde jag mina blommor. Jag började med att välja ut 4 stycken blommor i olika storlekar. Det behövs inte vara just fyra olika storlekar, jag har även sett beskrivningar med 3 på nätet. Samt att jag testade även med 3 olika storlekar men 4 blommor. Det är bara att testa sig fram.
Blommorna är gjord i kraftig kraft kartong och tål mycket så det är bara att färga dem och leka med dem tills de har rätt utseende för er!
 I mitt fall använde jag mig av ett par olika distress dynor och distress stickles.
 Sen när jag var nöjd med utseendet så limmade jag ihop dem med en limpistol. Det måste vara ett lim/tejp som tål mycket. För du ska trixa med dem rätt mycket efter.
 Här har jag limmat ihop de två grundlagern.
 Sen blev det svårt att fota med bara en hand. Men efter att du limmat ihop dem så trycker du ihop blomman ifrån alla håll och kanter (ifrån utsidan). Och sen så tar du en smal rundad sak (typ penna, penselskaff eller som jag använder en ätpinnen) och växlar ut bladen tills du blir nöjd.. Min första blomma var jag tvungen att limma lite grann till i de undre lagern för att de undre bladen blev för utvecklade. Men det märker man man när man pillar med den.
Och så här blev den färdiga blomman. I mitten så gjorde jag en pärla med en pearl maker med.
Hoppas att ni förstod min beskrivning. :)

Material:
Graphic 45 blommor
Graphic 45 brads
Bo Bunny papper som inte finns i webbshoppen. 

YouDo Pistills Bright Mix
Spets Nikki
Mörk grön swirls band
Glimmer mist
Distress inks
Reprint stämplar (vingarna)
Distress stickles (finns inte i shoppen)


Och en kort videon om LO:n:

2 kommentarer:

En liten butik i Mörrum sa...

Den är grym Linda!

Stephi sa...

COOL e bara förnamnet!!