onsdag 9 mars 2011

Tillverkat egna blommor!


Hejsan alla kreativa!

Jag fick en utmaning av Lotta att göra egna blommor. Eftersom jag är en synnerligen lat människa brukar jag ju köpa alla mina blommor fix färdiga, men en utmaning säger man ju inte nej till.Jag har använt kaffefilter, brads, Glimmer mist, Distressfärger, Glitter Stickles samt lite sötvattenspärlor. Det senare kan man ju byta ut till tex halvpärlor i olika färger eller centerkisses. De sista är rätt så stora, men passar om du gör en riktigt stor blomma som du plattar till. Jag har även gjort blommor med min retropunch samt en blomma med Sizzix/Tim Holtz stansplatta.


Kaffefiltersblommor:
Jag började med att stansa ut med valfri punch. Jag har två olika så det fick bli både stora och små blommor. 8 lager med cirklar för att få en bra blomma var det bästa upptäckte jag, för att de skulle få stuns. Vill man ha dem plattare tar man mindre lager bara.


Kaffefilter sprayade jag direkt på med vatten och distressfärg. Det går även bra att använda bakplåtspapper i teflon. Dra då med dynan på teflonpappret och spraya sedan med vatten. Lägg ner kaffefiltret och det suger åt sig färg.

Knyckla ihop cirklarna och veckla sedan ut dem försiktigt. Jag gjorde hål med en syl och satte fast en brad i mitten. Sedan knycklade jag ihop dem igen, men denna gång en cirkel i taget runt bradsen, så att det ser ut som en stor rosenknopp.

Vecklade ut igen och blåste torrt med embossingfön. pillar och petar för att få det som jag vill ha det. Sedan kan man med fördel spraya med glimmer mist, eller dutta dit glitterstickles. Eller varför inte båda? Jag har även chalkat kanterna för att få ett ruffigare utseende.

Lite fler blommor. Här använde jag retrostansen, chalk samt sötvattenspärlor.


Här är Tim Holts stansplatta använd.

1 kommentar:

Linda sa...

Otroligt läckra Liza!!!