fredag 31 oktober 2014

Happy Halloween

Nu börjar det bli mörkt och utanför mitt hus smyger det runt häxor, spöken och andra varelser. Jag önskar er alla en skön helg.



Har använt två digitala stämplar och fin embossing folder, samt lite svart, orange och vit cardstock. Den fina textcirkeln är ytterligare ett av klistermärkena från EP - Ghost Town.

Inspiratör Nick 

onsdag 29 oktober 2014

Halloweenpåsar och tags.


Nu är det snart dags för Halloween och barnen är taggade till tusen!
Jag har dekorerat några påsar till dom som de ska få sitt halloween/lördagsgodis i. Papperspåsarna kommer från mina egna gömmor.
Klistermärkena kommer allesammans från ett och samma ark. Mycket användbart, det heter Ghost Town och kommer från Echo Park. Du hittar det HÄR.

I påsarna kommer det även att ligga vars en liten present. Då har jag gjort dessa otäcka tags att fästa på paketen. ;)

Happy Halloween!



tisdag 28 oktober 2014

Teknik Tisdag - pappersvikning till Halloween och Jul

Hejsan,

Idag tänkte jag visa två sätt som man kan vika papper för att skapa dekorationer till kort, layouter eller altrade projekt. Det första sättet är jag ganska säker på att ni sett några gånger förut. Men jag blir lika nöjd varje jul när jag viker dessa små söta granar för att pryda på något julkort.



Du behöver papper. Enfärgat eller mönstrat. Jag har valt guldfärgat papper. Du börjar med att skära till ett antal kvadrater. Jag brukar oftast välja 4-5 stycken. De ska vara i olika storlekar och jag brukar göra dem ca 1 cm större för varje kvadrat. Den minsta brukar mäta 2,5X2,5 cm.

Gör så här:

  1.  Vik kvadraten på diagonalen. 
  2. Vik upp och vik igen på motsatta diagonalen så att det bildas ett kryss. 
  3. Vik upp igen.
  4. Tryck försiktigt inåt på två ytor mittemot varandra. Då ska det bildas en dubbel triangel. (Se bild vid Halloween vikningen nedan).
  5. Lägg triangeln med den långa basen mot dig och den rätvinkliga spetsen upp.
  6. Vik det översta lagret mot mitten. Ytterkanterna ska hamna sida mot sida i mitten under spetsen.
  7. Limma fast trianglarna i varandra.




Jag har använt helt underbara papper från BoBunnys julserie. Hittade den inte i shoppen än men hör gärna av er till Lotta och fråga efter den. Lite blommor, pärlor,wood veeners och ostduk.






Den andra dekorationen är en slags cirkelblomma som jag hittat hos Desire Fourie och hennes blogg Doing Life. Hon har flera instruktioner till olika vikningar.

Du behöver 5 utstansade cirklar. Du kan använda en punch eller dies. Jag tycker de blir finast i dubbelsidigt mönstrat papper.



Jag har använt ett vackert papper från Prima som heter Optimist Whimsy.


Vik cirkeln på mitten.














Sedan viker du den på mitten igen.



Vik försiktigt in två ytor mittemot varandra så att det bildas  som en triangel med rundad nerkant.

Vik ned det översta lagret med papper så att det bildas som en liten månform.

Gör samma sak med fyra av cirklarna. Den femte cirkeln limmar du sedan fast de övriga fyra på. Man kan dekorera i mitten med en blomma, knapp, pärla eller liknande.


Jag har använt en mycket bra fil som kommer i ett set. Det finns olika former på filarna vilket är mycket bra om du någon gång har dekorerat cardboard bokstäver. Det är inte alltid så lätt att få till det snyggt innuti stor A men med dessa filar är det jättelätt att fila till kanten på papperet så att bokstaven blir snygg. Dessutom finns det två bredare filar. Dessa har jag använt för att slipa ned kanten på detta svarta papper. Dels ville jag att det skulle se litet slitet ut men också så att det skulle synas bättre mot den svarta bakgrunden.









Jag har använt svart cardstock och ett gult papper ur pappersblocket Hello Today från Heidi Swapp. Jag har sytt i kanterna och distressat dem med en edgescraper. Har också använt en eylet setter för att stansa runda hål i det gula papperet. Svarta pärlor och klistermärken från ett mycket prisvärt ark från EPs Ghost Town Stickers.



Trevlig Teknik Tisdag
önskar
En Liten Butik och inspiratör Nick









lördag 25 oktober 2014

Imagine

Jag gillar clean and simple men det är att rätt kul att kladda, kleta, distressa och riva så idag bjuder jag på just ett sånt alster. Grunge! 

Jag använde papper från Prima "Cigar Box Secrets" och sydde ihop två bitar. Blandade ihop Prima´s Texture Paste White Crackle med Viva Decor Chalky färg i Aqua och färgade in här och var på sidan. Väntetid är inget för mig utan jag använde en embossingfön för att torka färgen. Det gjorde att det inte blev så stora sprickor i färgen som det kanske kunde blivit om jag låtit det självtorka istället. 

Stämplade här och var med Prima "Sunrise Sunset" och "Epiphany" clear stamps. KaiserCrafts "Grunge", "Lattice" och "Texture Gingham" clear stamps. White Cherry blommorna plockade jag isär och färgade in med Donna Salazar Mix´d Media Inx i färgen "Peridot" och sen embossade jag dom med Stampendous Aged Ochre embossing enamel. Skar sen till olika remsor av pappret och limmade fast det. Embossade även på pappret. 

Alla pappersbitar är distressade med "Frayed Burlap" och "Walnut Stain" från Ranger. Till sist limmade jag fast trästjärnor från Studio Calico.

På tagen använde jag samma papper, färg och stämplar.

Nästa vecka visar jag ytterligare ett alster i liknande stil.

Ha det bra!
//Tesa

torsdag 23 oktober 2014

Min nya kärlek: ATC-pads

Hej där!
Jag har helt förälskat mej i Primas urfina ATC-pads! De är 4*6", alltså samma som de större journalingkorten, härligt tjocka o med superfina mönster. Det jag har använt har havstema, ett liknande block på resetema hittar du >HÄR<

Jag har använt dem till kort o låtit det styra kortstorleken. Korten är så fina i sig att jag valt att dekorera ganska sparsamt.

Texten på kortet har jag kompletterat med hjälp av en pil-stencil. I högerkanten hittar du ett litet journalingkort delat på längden. Fjärilarna sitter på en bit washitejp med poststämplar.

De utstansade fjärilarna har fått prickar av liquid pearl. Några sytrådssnurror med inspiration lånad från Ami och Linaliten fick också vara med!


Nästa kort har fått ett flashcard som dekoration, urfina små kort som kan användas till det mesta. Jag gissar att du redan sett hur Tesa och Cissi använt dem på sina fina kort.
De söta små hÄngla-figurerna är stämplar från mina egna gömmor.

För att få höjd på kortet har jag använt 3D-kuddar. Min söta hÄnglatjej har så klart fått lack på sina fina röda skor. Mer kalaskänsla än röda lackskor är svårt att hitta =) 
Både fjärilar o de paper-piecade detaljerna kommer från ett 6"-block. De är ofta så härligt småmönstrade!


Glada hälsningar, Monica


onsdag 22 oktober 2014

Happy Girls are the Prettiest



Hejsan

Idag har jag använt det underbara papperet från FabScrap som heter Wood Chic. Det ser ut så här och visst är det underbart vackert?



Det här är ett sånt papper man vill köpa två av så att man kan använda båda mönsterna tillsammans på en layout. Jag gillar verkligen det här trätrycket som är populärt just nu. Det finns fler jättefina papper med liknande mönster. Se här och här.


Jag tyckte papperet var både lite romantiskt och tjejigt så jag valde att scrappa tre bilder från då vi hade varit på semester i Göteborg och på hemvägen stannade vid en rastplats. Min tjeja ville gärna gunga men inte riktigt på det sätt som jag hade förväntat mig...


Har använt två stycken klistermärken från ett mycket prisvärt kit som heter  Princess Sticker Accents och kommer från EP. Det kostar endast 19 kr och är väl värt den slanten! Visst passar texten på den här vimpeln in på min dotter? 
Glada flickor är de sötaste! 


För att få lite mer "rörelse" i layouten valde jag att sätta fotografierna på diagonalen nästan som en gungrörelse. För att dra blicken nedåt valde jag att skära till det sista kortet med hjälp av en cirkel dies. Den bruna texten som jag tycker är så bra är från en Rub-on .

Nu önskar jag er en trevlig onsdag!
Inspiratör Nick




tisdag 21 oktober 2014

Rosa ATC-kort.


Jag är med i en grupp på facebook där vi gör ATC-kort efter tema varje månad. Så himla kul! Detta är andra gången jag är med (så jag är väldigt ny på det här med ATC) och temat vi skulle skapa efter var "Rosa bandet".

Jag har embossat rosa papper så att det blivit små prickar på. Sedan har jag skvätt med rosa Glimmer glam på.
Jag klippte till rosa, prickigt band som jag klistrade på. Rosa rosor och blad.
"Vimpeln" jag satt årtalet på är chipboard som jag målat vit med gesso. TIPS, det är REA på vimplarna HÄR. ;)
Den snygga ATC-stämpeln som jag satt på baksidan kommer såklart från ELB och den hittar du HÄR.


måndag 20 oktober 2014

Födelsedagskort

Hej på er! När jag såg det HÄR kortet av Tesa blev jag inspirerad att göra nåt med mina små Flashcards från Jillibean och med mina fina collectibles från Jillibean. Så jag satte mer för att skapa nåt och det blev det här födelsedagskortet som passar till nästan alla.


Det mönstrade pappret underst kommer från det HÄR kitet från Fancy Pants som passar bra till bl.a. manliga kort.

Ha det så bra! //Cissi 

söndag 19 oktober 2014

Ett enkelt minialbum

God söndag på er allihop!

Idag tänkte jag visa er några foton på ett enkelt minialbum jag gjort med foton från en semesterresa vår familj gjorde i början av sommaren.
 
Som bas till mitt album har jag använt små papperspåsar. Just dessa påsar är riktigt små, lagom för foton eller till exempel PL-kort som är i storleken 3x4.
Jag har gjort hål i ena långsidan av påsarna och knutit ihop dem med twine.


Inuti albumet har jag dekorerat med papper, diecuts och vit akrylfärg.

 
Eftersom jag använt mig av påsar skapas en hel del "gömda" fickor i albumet. Här kan man välja att göra små layouter som man drar upp ur fickorna, skapa journalingkort eller göra som jag gjort och helt enkelt använda dem som fotofickor för fler foton.

Har man större påsar kan du enkelt skapa ett album genom att vika dem i mitten efter långsidan och binda ihop påsarna där, som en bok. Detta får jag visa er en annan gång.

Många kramar från Susny/Susanne
 

lördag 18 oktober 2014

Julkort

Årets första julkort. 
Jag fick härliga papper från Teresa Collins "Candy Cane Lane" och Bo Bunny "Christmas collection" i mitt senaste paket och kände att det var dags att så smått påbörja julkortstillverkningen:)
Kortbasen är cardstock från Bazzill i färgen "Pomegranate"
Jag skar ut dom runda symbolerna från mönsterpappret och monterade dom med 3D-kuddar. Använde en stencil från Prima tillsammans med Modelling Paste för struktur. 
Wood veneer stjärnor från Studio Calico och snöflingor som jag hittade hemma i gömmorna. Glittrade till flingorna med Distress Stickles Dry glitter från Tim Holtz.

Har du börjat med julkorten än?

Ha det bra!
//Tesa

fredag 17 oktober 2014

Krya på dig...

Här kommer ett snabbgjort krya på dig kort till någon som behöver det. Har använt ett svart cardstock som bas. Sedan har jag använt en snygg svart washi tejp med silverblad som motiv från Chalk Studio. Denna tejp säljs som ett kit och de andra är minst lika fina vill jag lova. Så här ser kittet ut:

Det fina rosa mönsterpapperet kommer från ett pappersblock från Heidi Swapp som heter Hello Today pad. Detta pappersblock är till bredden fyllt med härliga mönster och färger. Mer inspiration med dessa papper kommer snart.


Har också använt en sticker från ett EP ark som heter Princess Sticker Accents. Dessa kommer jag också att visa mer av snart. Tycker verkligen att de är prisvärda. Kostar endast 19 kr. Till slut fick det bli några svarta enamel dots.

Nu önskar jag er en trevlig scrap helg!
Inspiratör Nick

onsdag 15 oktober 2014

Minialbum.



Jag fick en idé om att göra ett litet minialbum till barnen med foton från vår tripp till Ölands Djurpark i somras.
Jag rotade fram några kartongbitar som jag skar i lagom storlekar. Målade dom svarta, gjorde hål med min BIA (bind-it-all) och satte sedan ihop dem med röd spiral.

Fotosidorna i albumet gjorde jag 11x12 cm.

Fram- och baksidan samt första uppslaget.

Alla papper inuti albumet kommer från ett semesterkit från Echo Park - Family Reunion Collection Kit. Det innehåller även journalingcards och klistermärken.

På dessa sidor har jag använt mig av läckert glittriga klistermärken från Heidi Swapp och prinsessklistermärken från Echo Park.
Jag har inte använt mig av så mycket klistermärken innan när jag scrappat så det var riktigt kul att leta fram sådant som passade till fotografierna.

På dessa sidor kommer de guldiga klistermärkena från Pink Paislee. Ett ark med havs- och sommartema. Jättefint!


söndag 12 oktober 2014

The place to be

Man behöver inte åka långt bort för att vara på resa. Vi hittade en campingpärla 12 mil hemifrån och vi stannade inte tre nätter som vi först tänkte, utan närmare tre veckor. Att vi trivdes där behöver jag väl inte säga?

Papper från Wonderful Day från Fancy Pants och PLkort Just Splendid från MME. Stickers och stickers från Crate Paper, die cuts från Jillibean SoupHeidi Swapp och Fancy Pants, enamel dots, brads från Simple Stories, flair button från Studio Calico. Fina Thickers från American Crafts hittar du här och cardstock från Bazzill här.

Jag undrar om jag slog rekord i antal olika märken?

Fancy Pants, MME, Crate Paper, Jillibean Soup, Heidi Swapp, Simple Stories, Studio Calico, American Crafts och Bazzill.

Ha en fortsatt fin helg!

/Anna

lördag 11 oktober 2014

Månadskit - Treasures

En påse fylld med skatter!

1 Skattkista av trä
3 4x6 Pocket Scrapbooking kort - guld som glimmar
7 3x4 Pocket Scrapbooking kort - guld som glimmar
10 3x4 Pocket Scrapbooking kort - Treasures Kaisercraft
Resindetaljer - Prima
3 Ministamps - Treasure the memories bland annat
2 drinkpinnar
6 Cardstockdetaljer - Trésor
4 blommor
Bling, paljetter och glittriga enamel dots
4 Metalldekos
Trädetaljer - pilar, fåglar, hjärtan och ramar
2 hattnålar

och lite till - alltid några överraskningar!


Hoppas du tycker det ser intressant ut!


99 kr/kit värde ca 235 kr

//Lotta