måndag 31 mars 2014

Kärlekskort

Jag har gjort ett enkelt scrappat kort där jag låtit ett PL-kort stå i fokus tillsammans med handskriven text och ett utklippt hjärta med lite trasslig sytråd.



söndag 30 mars 2014

Åka pulka

Jag förstår att det är vår på många ställen runt om i vårt avlånga land, men här i Norrland har vi fortfarande snö. Det är väl inte direkt så mycket pulkaföre nu, men på vissa ställen går det fortfarande bra att åka. Jag tänkte därför visa en vintrig layout som har ovanligt lite färg för att vara mig.

Jag började med att stämpla bakgrunden med en guldfärgad dyna och YouDo Background Playful samt en roller stamp från Glitz som tyvärr är slutsåld.Det snygga PL-kortet jag lagt bakom mitt foto kommer från Charmed cardstock wood veneers journaling cards kit och det guldiga papperet är från samma serie. Dekorerat har jag gjort med Chalk Studio decorative tape, resinfjäder från Prima, Pearl Daisys och de små vita "snöbollarna" är frigolitkulor jag fått av min fyraåriga dotter som hon absolut tyckte att jag skulle pyssla med! :)




lördag 29 mars 2014

Än hinner du delta i marsutmaningen!

Hej där!
Här kommer lite mer inspiration på temat blommor, häng med på marsutmaningens blomsterfrossa du med, än finns tid!
Jag har gjort ett box-kort, farligt roligt!! Inte speciellt svårt egentligen men väldigt effektfullt. Det finns en massa instruktioner på nätet om du googlar, HÄR hittar du en av dem.

Mitt kort har jag fyllt med stickers-blommor. En del av dem, t ex pilen och hjärtat, har jag fäst på en remsa OH-plast för att få till lite mer höjd.
Stickers är superroligt att jobba med, finns så mycket fina motiv!
 
(Den lilla kaninen är ett digitalt motiv)


Precis det material jag använt har tagit slut men nya, finfina grejer på samma tema hittar du i butiken:
Stämplar från Kaisercraft, stickers, 6" pappersblock



fredag 28 mars 2014

Monokromatisk Mixed Media layout

Har gjort en monokromatiskt mixedmedia layout. Lite svart och lite vitt har fått komma med.

På den här jag jag mistat mycket i olika omgångar. Använt  Mister Hueys, Heriloom Blue, Ocean och Heidiswapp, Tropicana Teal Givetvis lite vitt Opaque White, som jag stänker och sprayar det sista jag gör.
Samma tekniker som förra veckan med stenciler och olika medium.

Att limma fast twine och mista på det ger en läcker effekt.

Kram Katja

torsdag 27 mars 2014

Lite pocketpage

Idag tänkte jag visa lite från mitt pocketpage album för 2014.

Vecka 4:

Titelkortet har jag gjort med vanligt 6*6 papper som jag skurit till och sen dekorerat med washitape, enamel dots och stämplat datumet med Roller date stamp från American Crafts. 

Vänster sida där jag gjort egna 4*4-kort av papper från ett 6*6 paperpad. Kameran, röda pilen som det står "look" på och den orangea med "reality check" kommer från ett chipboard stickersark, de kan vara lite tunga för att sitta kvar bra tycker jag så jag sätter nån glue dot baksom som extra lim. 

Höger sida: Här har jag använt färdiga kort från Kaisercrafts. Även här återfinns några av chipboard stickersen som istort sett enda dekoration.


På Scrap & Pearl i stockholm satt jag en timme och visade lite ur mitt album, svarade på frågor och visade lite hur jag gör, det var jätteroligt att ni kom fram och kikade och frågade och jag hoppas vi ses igen nästa år! 




onsdag 26 mars 2014

Inte stor nog

Idag tänkte jag visa en layout som jag inte blev nöjd med, den blev bara för mycket och rörig helt enkelt trots att den är sparsamt dekorerad. Men jag ville visa att även om vi inte alltid blir nöjda så är det ett minne bevarat och den platsar faktiskt mer i ett album än i papperskorgen! ;)

Papperen kommer från Simple Stories I {heart} summer 6x6 paper pad som jag tyvärr tror är slutsålt i butiken och bokstäverna kommer från Jenni Bowlin och är infärgade med DistressInk Mustard Seed.





tisdag 25 mars 2014

Vinnaren i snabbtävlingen

Nu har jag hållit er på halster länge nog, det är dags att presentera vinnaren i snabbtävlingen! Vinnaren fick med de tre kriterierna med bravur: något grönt, cirklar och fjädrar eller fjärilar. Ett snyggt kort med många detaljer och dessutom bonuspoäng för att det är nästan monokromt.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Stort grattis Gunilla! Lotta hälsar att du ska regga dig i webshoppen och skriva "vinnare snabbtävling" för att få ett vårigt litet kit med posten. :)


Tekniktisdag - Inka Gold

Idag tänkte jag visa er lite olika tekniker man kan använda ihop med produkten Inka Gold. Inka Gold är en färg som går utmärkt att använda på alla porösa material som papper, cardboard, trä och tyg. Men det går faktiskt att använda på annat också som jag tänker visa er.

Inka Gold säljs i en liten och i en stor förpackning. I butiken finns flera olika färger av de små burkarna. Det tycker jag är jättebra. Dels kan man skaffa sig fler färger och dessutom räcker en liten burk länge. Inka Gold är en mycket dryg produkt.

När man arbetar med Inka Gold bör man han något typ av skydd på sin arbetsplats. Jag använder en bit vaxduk. Det går lätt att göra rent och du har en sprejflaska med vatten bredvid dig och några serveter eller baby torklappar. När du är färdig spruta på lite vatten och torka av med en servett. Rent och fint!

Först tänkte jag visa hur man kan pimpa gamla produkter man har. Jag hittade t ex gamla dekorationer gjorda av skumplast. Så här såg de ut först.


När man ska applicera färgen kan man antingen använda fingertopparna, spatel eller en bit svamp. Man stryker ut ett lager över det man vill färga in och låter sedan färgen torka. När det är klart tar man en ren trasa eller pappersservett och gnuggar sedan alstret. Då kommer det fina metalliska utseendet fram! Här har jag använt en färg som heter Violett.


Man kan sedan dekorera dessa vidare genom att limma fast knappar, pärlor, blommor, sticka igenom en brads eller stämpla. Om du ska stämpla ovanpå Inka Gold ska du se till att du använder en stämpeldyna med permanent ink. 



Om man fortsätter på temat Inka Gold och stämplat så vill jag också visa er en tags jag gjort på samma sätt. Först gnott på Inka Gold på en tag. Torka. Gnugga med torr och ren trasa. Stämpla med permanent dyna. Det är väldigt svårt att fotografera så att man ser det metalliska blänket....


Har använt den jättefina stempunk stämpeln från Deep Red som heter Steampunk Lady Cyclist. Jag har också satt på lite spets och fin lila twine från butiken.



Nästa sätt att använd Inka Gold på är att använda färgen ihop med en stencil eller mask. Jag fick en härlig mask i mitt första DT kitt. Hittade inte exakt den i butiken just nu men det finns flera andra som går precis lika bra, t ex Mini Cubist  eller Prima Stencil Doily.

När jag använder dessa masker är det ofta på en layout eller ett kort. Jag gör då så att jag lägger ut masken där jag vill ha den på papperet. Sedan smetar jag på ett ganska tjockt lager med Inka Gold. Man behöver inte täcka hela stencilen utan kan välja ut delar. Tvätta masken under rinnande vatten direkt när du är klar!
Det som är jättekul med Inka Gold är att färgerna går mycket bra att blanda. Detta tänker jag visa er lite mer i början av april. Så här blir resultatet när man lyfter masken. Nästan lite 3-d effekt.


Här har jag använt en jättefin färg som heter Graphit.




I början av inlägget nämde jag att man kan använda Inka Gold på även oporösa material. Jag testade på några dew drops som jag hade. Dessa var genomskinliga från början. Sedan täckte jag undersidan av dessa och lät dem torka. Då fick de en jättefin lyster. Perfekt om man kanske inte har dem i rätt färg.



Jag testade också på en metalldekoration som jag hade som jag inte gillade färgen på. Den var lite bronsfärgad från början. Men jag gick över den med lite grafit och den kom upp så här fint.



Det fick bli ett enkelt litet kort. Embossat på det gråa mönsterpapperet med vit shabby enamel embossing pulver. Rivit kanterna på papperet. Stansat ut en form ur vit cardstock. Klistrat fast gran och rosett. Sist pärlor runt motivet.


Den sista tekniken jag tänkte visa er idag är Inka Gold i kombination med torr embossat motiv. Vill du prova detta så tar du en bit cardstock i valfri färg. Jag använde vit. Lägg cardstocken i din embossingfolder och embossa. Sedan tar du Inka Gold och drar försiktigt med fingret över motivet. Då framhävs embossingen mycket tydligare. Dessutom får biten en jättefin lyster.


Hoppas nu att ni blivit riktigt sugna på att desta denna underbara produkt!

Trevlig Tisdag

Inspiratör Nick







måndag 24 mars 2014

Stjärnkort


Jag gjorde ett stjärnkort prytt med papper från MME. Stjärnkort är lite roliga att göra, fast jag tycker alltid det är lite svårt att dekorera dem. 


När man viker upp kortet ryms det en liten hälsning i mitten. Jag använde en chalkboardstickers och stämplade en matchande banner och paper piecade det.


Här kommer en liten förklaring på hur du gör ett eget stjärnkort. Det är inte så svårt.


Material:
Div stämplar (privat)

söndag 23 mars 2014

Stamps Sunday - Imitation av griffeltavla...

Det är poppis med scrapbooking produkter som liknar griffeltavlor på olika sätt. Prima har t ex gjort många sådana produkter. Hos En Liten Butik finns papper ur serien The Optimist Collection, washi tape från Chalk Studio, ramar från Chalk Studio och en hel del andra dekorationer som klädnypor, klistermärken och vimplar.

                 
           

Utifrån alla dessa underbara produkter fick jag idéen att också försöka härma en griffeltavla genom att stämpla och embossa. Jag har använt en superfin stämpel från butiken (tyvärr hitta jag den inte för länkning men kontakta gärna Lotta om du blir sugen...)

Jag embossade stämpeln med vitt embossingpulver på svart papper för att få den att likna en griffeltavla.




Bestämde mig för att göra en "shoppinglist-tavla" att sätta på kylskåpet. Tog en bit kartong av ett flingpaket och satte fast magneter på baksidan. Sedan klippte jag till mönstrade papper i samma storlek. Papperet är ur ett block från MME som tyvärr är slut men det finns andra lika fina här. Chalkade kanterna. Använde lite washi tejp för att dölja skarven mellan de mönstrade papperen. Häftade fast den stämplade bilden och satte fast ett litet anteckningsblock. Dekorerade med vimplar och enamel dots.


När jag kommit så här långt så kändes det ändå som något saknades. Så jag tog en vit gel penna och doodlade lite runt stämpeln.


Det blev riktigt lyckat tycker jag och så matchade det vimpeln och tejpen lite bättre. Så här blev då min "shoppinglist-tavla" till slut:



Stämpla nu på och ha en trevlig Stamp Sunday!

Inspiratör Nick








lördag 22 mars 2014

Full av glädje- mixed media layout

Vill tacka alla som kom till min workshop på Scrap and Pearl event. På workshopen gjordes en layout. Vill passa på att visa hur min layout blev som jag gjorde på eventet.


Det är många olika lager och produkter. Första lagret är med modpodge matte i en stencil. Stencilerna som jag just har använt här på denna layout har tyvärr tagit slut. Sedan är hela bakgrunden infärgad med distresser. Spun Sugar och Victorian Velvet är två av färgerna.
Har stämplat lite i bakgrunden... syns lite dåligt. En stämpel från Kaiserkraft. Nästa lager har jag haft ännu en stencil och i denna har jag haft gesso. Ännu ett lager- nästa med Opaque flakes.


Har ni sett att underbara Heidi Swapps mister har kommit in i shoppen. De är fylliga i färgen med mycket skimmer. Här har jag mistat med Primrose, Amethyst och vitt.


Sista lagret är med modeling paste. Det ger en fylligare struktur.
Har inte använt skärmaskin utan gjort det enkelt för mig och rivit de olika papprena. Paperpaden  från Graphic45 -Sweet Sentiments passade utmärkt till rosa och lila mist.


Kram Katja och ses nästa vecka med ännu en layout.

fredag 21 mars 2014

Enkelt kort med doft av sommar

Jag lyckades bli däckad av magsjuka, så idag går jag på lågfart och försöker stoppa i mig lite mat. :P Med anledning av det blir det därför ett väldigt enkelt kort idag. Jag tyckte så mycket om ett av de mönstrade papperen från Simple Stories I {heart} summer 6x6 paper pad (det verkar tyvärr slutsålt i butiken) att jag ville låta det stå i fokus. Det fick därför bli ett enkelt dekorerat kort med den härliga cykeln från Simple Stories (heart) Summer stickers och så några Chalk studio enamel dots för att avrunda det hela.


Jag återkommer med vinnaren i snabbtävlingen om några dagar när jag lyckats återhämta mig något.