lördag 29 september 2012

Manligt kort

Jag har gjort ett kort som en man på 60 år ska få. De nya paperpacken från Prima. Romance Novel, passar till detta. Serien är blommig och i vintagetil- precis i min stil ;) Det fanns några mer manliga papper i serien.

Har gjort en tag i wellpapp och pilen kommer från ett kit med chipboarddekorationer som matchar Romance Novel. Syns lite dåligt med haft på lite glimmer glam på tagen och blommorna.


Har dekorerat med lite röda rosor från min egna gömma. I shoppen finns dessa röda blommor. Otroligt vackra då de är lite mörkare än mina egna.
 
Ha en härlig lördag och tack för att du kikar in. Kram Katja

fredag 28 september 2012

Skridskoprinsessa

Jaha det här med att måla stämplar är inte min starka sida men för att lära sig så måste man ju öva. Jag och barnen slängde på vaxduken på vardagsrumsbordet och samtidigt som någon såpa gjorde sitt på TV satt vi och färgla stämplar. Den jag ska visa är den jag blev mest stolt över, ja det andra tänker jag inte ens visa... Jag ska fortsätta att öva och bli riktigt duktig har jag bestämt mig för så jag har många vaxduks-lördagar framför mig.

Har du några tips på bra sidor där jag kan få inspiration och kunskap om just färgläggning så tas detta emot med varm hand, tack på förhand!

Min isprinsess är målad med liquid pearl.



 
Förresten har du gjort ditt första julkort än?
 
Tack för titten!
 

torsdag 27 september 2012

Gesso i mitt hjärta

Jag älskar gesso, det är så himla fiffigt och man kan ha det till allt. Man kan göra en snygg bakgrund, skapa höjd och textur eller bara kleta över något som inte blev bra;-) På den här layouten har jag inte använt foto, det måste man ju faktiskt inte..
Först smetade jag gesso med en spatel, över hela pappret med utspridda tag så inte all rörelser går åt samma håll. Det blir en bra bakgrund  för att droppa acrylfärg blandat med vatten, och sedan låta den rinna åt olika håll. När färgen rinner på gesson blir det en snygg och ojämn effekt. När det torkat lade jag på en stencil och blandade gesso med acrylfärg (det blir tjockare då) och kletade på. Efter att det hade torkat (använd en embossingfön om du har) stämplade jag med följande saker: botten på en limflaska, botten på en pro-Marker penna och botten på en liten Glimmer Mist flaska. ibland får man tänka till;-) Avslutningsvis gjorde jag bokstäverna med svart gesso och en bokstavsstencil och dekorerade med blommor och bling.






Material från butiken:

Embellish life//Marja


måndag 24 september 2012

Enkel paketinslagning

Jag tycker att det är roligt att slå in paketen lite extra fint när man hinner och har lust. :) Ett väldigt enkelt sätt är att använda sig utav washi tape och papperssnöre.

söndag 23 september 2012

Hösttema - Safta och Sylta

Nu när det är höst, så är det mysigt när man kan ta hand om bär, frukter och grönsaker. Försöker göra lite varje höst. I år har det kokats vinbärssaft från mammas vinbär. Så här blev en av mina flaskor.
Har stansat en bård med en Artemiostans och även stansat ut en etikett med en Cheery Lynn die. Papprena som är så fina i höstiga färger kommer från Craftsman, paperstack.
 
Har även lagt in gurka. Även här  kommer papprena från Primas paperstack.


Jag hoppas alla tar om vad hösten har att erbjuda.  Det känns härligt att kunna ha lite att ta av i vinter.
 
Nu ska jag göra lite fler etiketter till resten av flaskorna och burkarna. :)
Kram Katja

lördag 22 september 2012

Acrylic Aid

När jag fyllde 50 år fick jag en väääldigt efterlängtad present av min familj. En Kitchen Aid!!! Och herregud, vad den är bra...kakorna blir luftiga, höga och marängen blir super:-) Idag kan jag bjuda på en layout om min kära apparat men även om något annat som ligger mig varmt om hjärtat - acrylfärg!! Lotta har fått in en del i butiken nu (kommer snart upp under nyheter) så det passar det ju bra med lite inspiration. Jag använder acrylfärg till allt. Jag målar förstås med den, jag splashar med den (blandar ut med vatten) och jag stämplar med den. Använder man tjockt med acrylfärg får man dessutom höjd på det. Vill man ha tjockare acrylfärg kan man blanda den med tex  Molding Paste. Om något blir fel kan man måla över med vit acrylfärg;-) Det blir också läckert om man använder den nya grus- eller snöfärgen till stenciler och masker!!!

På den här layouten har jag använt en kakservett (doilie) som mask. Jag har beställt hem den här godingen från butiken men den hann inte komma så jag tog en annan jag hade. Placera doilien där du vill ha den på en cardstock eller mönstrat papper och pensla över med acrylfärg. Använd en ganska tunn pensel så inte färgen hamnar utanför doilien. Pensla försiktigt så att färgen inte letar sig in under doilien. Jag har använt 2 färger - rött och turkost - för jag älskar den combon!



Jag har använt stickles på de vita rosorna för att de skulle bli lite roligare...


Material från butiken:

Kanske det här inlägget kan inspirera till ett bidrag till vår tävling???

Embellish Life//Marja



fredag 21 september 2012

Spillbitskort

När Anneth Strinnholm var Inspiratör hos En liten butik skapade hon en LO med hjälp av spillbitar och symaskin. Detta ville jag härma fast jag började i en något mindre version... Här kommer mitt spillbitskort som jag faktiskt är riktigt stolt över!

Här hittar du min inspirationskälla >klick<



Tack för titten!
 

torsdag 20 september 2012

Hösttema - tavla

Jag hittade en idé på Pinterest och var tvungen att pröva själv. Knapparna och orange floss är privat liksom tavelramen, men resten av materialet finns i butiken! :D

onsdag 19 september 2012

echo park

echo park med härliga paper pads (6 x 6 tums) och eclectic collection kit har kommit in i webshopen. Prisvärt och underbara papper. En pad är också utmärkt till ditt nästa halloween-kort, finns även klistermärken i samma halloweenserie.

Här kommer några smakprov...

 
24 kr/st

 
45 kr

 
149 kr
 

 
30 kr

 
45 kr
 
Hoppas du hittar något du tycker om!
 
REAN fortsätter och fler varor har lagts till, missa inte detta!
 

tisdag 18 september 2012

Hösttema - Halloweenlayout

Förra året fångade jag ett spöke med min kamera. Just när jag skulle fota vår pumpa hoppade sonen fram och resultatet blev verkligen spöklikt.

Här har jag använt mig av Fancy Pants Summers End-paper pad. Om de finns kvar i shoppen, kan du köpa dem för endast 37 kronor. Övriga dekorationer är vita och orange blommor samt virkad dekoration från Prima, tyvärr slut i butiken, och mörkt lila minirosor. Du hittar dock många härliga blommor här. Kanterna är chalkade med en fluid chalk från Ingvild Bolme.

/Inspiratör Ami

måndag 17 september 2012

Hösttema - enkelt grattiskort

Nu har hösten verkligen gjort sitt intåg och vi tänkte via upp lite höstiga alster här i bloggen under veckan som kommer. :)
Först ut är ett enkelt kort i höstens färger. Mycket av materialet hittar du på rean, så skynda fynda! ;) Räven är en digital stämpel som jag hittat gratis på nätet, internet är som jag sagt tidigare en guldgruva! :D
Material från butiken
ProMarkers
Blommor
Pärlkvist från Prima

söndag 16 september 2012

Septembers tävling - Stämpel färg färg färg

Nu har vi äntligen kommit ikapp med september månads tävling, hoppas du har inspirationen på topp för detta blir en rolig utmaning hoppas jag!

Detta ska finnas med på ditt alster, som självklart är gjort för denna utmaningen!

STÄMPEL
FÄRG
FÄRG
FÄRG

Fri tolkning som vanligt och vinnaren utses av En liten butiks Inspiratörer. Ditt bidrag ska ha länkats nedan eller mailats till scrappa@enlitenbutik.net senast den 29 september. Vi berättar vem som blev vinnare omkring den 3 oktober.

Inspirationsbidrag är under tillverkning :) kommer inom kort!

Priset är färg och stämpel, mer berättar vi inte än...

Hoppas du hänger på!!

lördag 15 september 2012

Grus och Snö

Nu har vi fått tillökning av olika färgprodukter i webshopen och vi fyller på efterhand! Vi börjar med att presentera grus och snö...

Läcker färg med grus! 118 ml per burk. Använd produkten på ditt projekt för att få en "rockig" effekt.
Granite Stone-färgerna är en kraftig formula som du lätt applicerar på enkelt på ditt projekt och det fungerar med alla Duncan acryl-produkter.
Produkten kan applicerad med olika tekniker på de flesta material som keramik, glas, trä, plast, silkesblommor och löv mm. Rock on!

Hur du använder Granite Stone®
1. Rör runt i burken noggrannt.
2. Applicera 1 generöst lager med en mjuk borste, låt detta torka och lägg sedan på ett lager till, kors och tvärs.
3. Torka av med vatten
4. Dubbelkolla alltid förpackningens instruktioner också!

118 ml med krispig snö. Konsistensen är som vispad grädde och du placerar det på valfri yta. Låt det snöa!

Produkten ger ett snö-troget utseende på dina alster - snö i tomtens skägg, krispig snö i kanten av ditt kort eller kanske tom lite test skrivet med snö. Produkten kan användas på de flesta ytor och ingen värme behövs för att snön ska torka - ha lite tålamod bara :)

Snön finns med eller utan glitter...

fredag 14 september 2012

Ett litet kortkit

Jag ville göra ett matchande litet kortkit att ge bort i present och ville att det skulle hänga ihop, men ändå vara olika. Därför fick grunden vara svart cardstock och Pink Paislee Spring Jubilee 6x6.
På det första kortet har jag använt silverfärgat embossingpulver och stämplat med YouDo Background Playful. Blingstenarna kommer från Prima.
På kort nummer två har jag droppat Glimmer Glaze Pink Lipstick och fäst washi tape från You do på tandpetare som små flaggor.Chipboardfjärilen kommer från Jenni Bowlin.
På det sista kortet har jag fäst washi tape och halvpärlor från You do och dekorerat med lite minirosor.

torsdag 13 september 2012

Fjärilar, fjärilar....

Har ni sett den fina dien med hela 7 fjärilar som man kan stansa ut?

 
Ett avlångt kort med fjärilarna som sveper över kortet. Små pearls som dekoration. Jag chalkat papperskanterna och fjärilarna med Ingvild Bolmes Fluid chalk i färgen Garden Grass.
 
Insidan har fått en liten bård av cardstock som dekoration.
Det fina gröna pappret kommer från en Paper pad från Pink Payslee- serien Spring Jubilee.
 
 
Kram Katja
 

onsdag 12 september 2012

Grattiskort med FabScrap

Idag tänkte jag visa ett kort som jag gjort till min systerson/gudson Filip som fyllde 10år den 5 September. Jag valde ett papper från Fabscrap som heter "Victorias Doll House" och stansade ut tre fyrkanter och satte ett papper från MME bakom.

"Grattis Filip 10"



//Hanna/Fnyz


tisdag 11 september 2012

Receptsamling




Idag visar jag en liten receptsamling jag gjort som alltid ligger framme. Perfekt för såna där vardagsrecept som man använder ofta men ändå inte riktigt lärt sig utantill ;)

Har använt mig av en kartong/låda som vart journalingpapper i. Verkligen perfekt när man kan använda lådor/tags och andra papper som exemeplivs ofta följer med Primas produkter! :)

Receptkorten i är ett färdigt papper jag hade liggande hemma som redan är skrivet "recept" på. Men de kommer bytas ut när jag scrappat varje receptkort för sig.

söndag 9 september 2012

Washitejp kort

Det är roligt att leka med washitejp. Här har jag klätt in ett cd-fodral av kartong/papper och  även en tag med washitejp. Jag tejpade hela bakgrunden och sedan tog tag ett tunt lager med gesso och smetade ut. Liten lätt skvätt med brun mist på det hela. Har chalkat kanterna med chalk fluid i  färgen Rusty Bucket som jag även använt på träbokstäverna.


Stansade ut med en Artemiostans en bård som går över hela kortet. Några fina slipade pearls och lite blommor fick även pryda kortet.

På baksidan har jag stansat ut en liten etikett med Cheery Lynn dies.


Jag har stansat ut en rund doilie som fick bli min tag i detta kort.

                                               
                               Många av produkterna som du hittar här finns på rea, så passa på!
                                                         Tack för titten//Kram Katja

lördag 8 september 2012

REA REA REA

Du har väl inte missat En liten butiks stora...

 

...REA

REA REA

REA REA REA

REA REA REA REA

REA REA REA REA REA

 

Kom in och fynda

www.enlitenbutik.net 

fredag 7 september 2012

Vinnare av Förvaringstipsen!

Grattis till Mona, som genom lottning, vann prylväskan. Allt du behöver göra Mona är att regga dig som kund så skickar jag väskan till dig omgående :)

Här hittar du tipset från Mona;

http://www.monaspysselblogg.blogspot.se/2012/08/band-forvaring.html  


Vi tar gärna emot fler tips på olika förvaringar så maila till oss eller länka i kommentarsrutan till dina tips! De kommer att sammanställas under en speciell flik så fort vi kan.

Än en gång grattis Mona och varmt tack till alla som skickade in sina fantastiska tips,
ni är verkligen kreativa och inspirerande människor!

Ask

Jag fick en utmaning att altra en tändisticksask. Eftersom jag inte är så mycket för massor av blommor så gjorde jag en egen variant med Molding Paste. Det är en formbar pasta som formar sig efter grundmaterialet så den går utmärkt att använda även på tyg. Den suger åt sig färg på ett jättebra sätt. Ombre är populärt just nu och vad är nu det?? Jo, olika toner av samma färg och jag har sprayat med Glimmer Mist på asken samt använt Bling att dekorera med. Spraya först med en färg och när den torkat lite grann med nästa, så de flyter in i varandra.
Här ser ni hur trist asken var från början:


och här har ni resultatet:


För att få till mönstret i pastan pressade jag ner en mask från Prima (nya finns i shopen!!!!) och lyfte försiktigt upp den. Det fungerar bra med ett tjockt lager gesso också men blir inte riktigt samma effekt.

Embellish life//Marja


torsdag 6 september 2012

Loppisfynd? Ett förvaringstips.

Inte riktigt loppisfynd, men nästan. Tre av mina nya (okej - gamla) förvaringar är arvegods; Coca-Colabacken, serveringsfatet med småskålar på ett roterande fat och kakburken. Den platta burken är en gammal Primaförpackning, dock inte så gammal som övriga föremål.

Här ryms många färgprodukter; mist, stains, accenter mm.
I glasskålarna förvarar jag washitejp, smådynor som ofta används bl.a. mina Ingvild chalks och knappar. Dessutom passade mina Distress Markers perfekt i mitten.
Den stapelbara kakburken rymmer massor; i den översta förvarar jag många småsaker som bling, pins och charms, i den andra har jag embossingpulver, Perfect Pearls och resten av mina smådynor. I den nedersta burken har jag mina platta blommor.
I denna burk har jag mina band.